Företag

Jesper Karlström ser fram emot premiären

  • Herrar
  • 28 mars 2019

”Det syns att alla är sugna och visar bra attityd”, konstaterar ”Karlis” inför måndagens allsvenska hemmapremiär mot GIF Sundsvall.

Årets försäsong har bjudit på många glädjeämnen varav Jesper Karlström fina form har varit ett. ”Karlis”, som nu är inne på sin femte säsong i föreningen, har hunnit uppleva ett antal tränare vid det här laget och känner att nuvarande konstellation med Kim och Tolle vid rodret passar honom väldigt bra.
– Det har känts bra både på träningar och matcher. Det påverkar så klart att det har kommit in två nya tränare med en ny idé och det har nog varit till min fördel. Men mest har jag bara kört på, försökt göra min grej och ge 100 procent. Det har gett utdelning så jag ska fortsätta på det spåret och inte försöka tänka så mycket framåt. Bara ta varje träning och göra allt jag kan för att förbereda mig inför match. Sedan får man se hur långt det räcker, berättar Jesper efter onsdagens träning som tycker att bitarna är på plats även för laget inför den stundande premiären mot GIF Sundsvall.
– Det tycker jag. Vi har haft bra träningar med två ganska tuffa dagar under tisdag och onsdag. Det har varit hög fart och man märker att alla ser fram emot matchen. Nu handlar det bara om att få ihop allt.

Ser man till det rent truppmässiga sitter det dock ihop bra redan nu där det finns en grundmurad lagkänsla som etablerats under våren.
– Jag tycker att det finns mycket glädje i truppen och alla vill visa framfötterna, oavsett hur mycket man har fått spela. Det syns att alla är sugna och visar bra attityd och det känner man i omklädningsrummet. Så det är som det ska vara, förklarar Jesper som tror att nuvarande gruppdynamik blir gynnsam för laget.
– Vi har ganska många på samma nivå och lite färre spelare som sticker ut än tidigare. Det gör att det blir fler som kliver fram och tar plats så att vi kanske får en bättre dynamik. Vi har en bra grupp, helt enkelt.

Om det räcker till seger mot GIF Sundsvall i premiären återstår att se. Giffarna missade gruppspelet i Svenska Cupen och har inte spelat tävlingsmatcher än medan träningsmatcherna har bjudit på blandade insatser. För Jespers del tror han dock att Sundsvall blir att räkna med även i år.
– De har behållt nästan alla och fått in Omar Eddahri så de kommer nog att bli riktigt tuffa. De har ju sina duktiga spanjorer på mitten och för oss gäller det att följa vår matchplan så får vi hoppas att vi har en fördel av att vi har spelat några tävlingsmatcher. Vi måste gå in och köra över dem direkt från början. 

En massiv ljudvägg på Tele2 Arena är garanterat till hjälp och med nästan 19 000 sålda biljetter redan nu lär det bli ett bra tryck på måndag, enligt Jesper.
– Det blir grymt kul med mycket folk på plats. Det var ju bra tryck mot Bajen i derbyt och det hjälper ju oss  på planen med extra motivation. Så det här ser jag verkligen fram emot.

1 april, måndag 19:00Tele2 Arena

DjurgårdenGIF Sundsvall
2-2 (2-1)

Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat