Företag

Mattias Jonson förväntansfull inför premiären

  • Herrar
  • 27 mars 2019

Vi tog en avstämning med järnkaminen Jonson som summerar intrycken inför den allsvenska starten.

Det finns en spänd förväntan hos många DIF-supportrar inför den allsvenska premiären och en av många nyfikna är DIF-ikonen Mattias Jonson som fanns på plats på Kaknäs under onsdagens träning för att inspektera formen hos Djurgården anno 2019.
– Jag tror att vi ska ha ganska höga förväntningar. Det jag ser och hör är att det verkar vara en väldigt bra och harmonisk grupp där det finns förutsättningar för att plocka några placeringar i tabellen. Sedan får vi se om det går att åka hela vägen? Jag vet inte vad den interna ambitionen är eller om det finns en uttalad målsättning, men jag tycker absolut att Djurgårdens ambition 2019 ska vara högre än den har varit tidigare. En uttalad Europaplats tycker jag att man bör sikta på och sedan får det sätta sig nu i början av säsongen vartåt det barkar, resonerar Mattias som tycker att truppsammansättningen och ledarskapet ser intressant ut.
– Det finns ju en ny tränarstab med allt vad det innebär och det har kommit in ett gäng nya spelare. Det har ju även försvunnit några namnkunniga spelare men det brukar ge tillfällen för några andra att kliva fram. Någonstans kommer det att landa i ett krav att kliva fram i en grupp som på pappret tappat några av de där riktigt stora stjärnorna som man varit van vid sedan tidigare år. Dock inte när jag var här, haha, det var inte riktigt så jag menade. Men det ska som sagt bli kul att följa Djurgården och jag är jättespänd på att se vad Kim och Tolle kan åstadkomma med den här gruppen. Plus att se vad nyförvärven behöver visa för att Djurgården ska bli så framgångsrika under 2019 som vi alla hoppas på. 

Det är emellertid inte bara den blårandiga allsvenska insatsen som intresserar Mattias som även följer DIF U17 noggrant där sonen Melker numera återfinns som försvarare.
– Han är jättenöjd med allt och det är en stolt pappa och mamma som följer honom, så det känns väldigt bra. Jag märker på honom att han är jätteglad över att vara i Djurgården och nu har de premiär på lördag mot GIF Sundsvall ute på Kaknäs som vi ska kolla på. Det kommer att bli jättespännande att se honom i aktion när det verkligen gäller i första riktiga tävlingsmatchen med DIF. Han har ju spelat några ligacupmatcher men nu gäller det något på allvar och då får vi se vilken nivå vi kan förvänta oss från Melker och hela laget. 

Övergången från IFK Lidingö till DIF skapade ingen större debatt inom familjen med tanke på valet av förening.
– Han har haft en jättebra miljö ute på Lidingö där han spelat tidigare men när frågan kom från DIF så kändes det naturligt både för Melker och oss andra Djurgårdare i familjen, berättar Mattias som ser att järnkaminsgenerna vandrat vidare inom familjen.
– Han har en bra inställning men han lever nog inte lika mycket på den som jag gjorde. Han har lite andra talanger som jag saknade, haha, så det finns alla förutsättningar att han kan lyckas med både det mentala och det fotbollsmässiga i den blårandiga tröjan.

1 april, måndag 19:00Tele2 Arena

DjurgårdenGIF Sundsvall
2-2 (2-1)

Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat