Företag

”Det känns lite extra att gå ut och spela match”

  • Herrar
  • A-lag
  • 11 feb 2020

Kalle Holmberg hoppas på en debut i DIF-tröjan på lördag i årets första match mot norska Brann.

Den guldvinnande truppen från fjolåret är så gott som intakt men anfallaren Kalle Holmberg bryter mönstret som det nya namnet inför säsongen 2020. Även på planen bryter  ”Kula”, som Kalle ofta kallas, gärna mönster och han visade pigga ben med kreativt anfallsspel när hans lag vann tvåmålsspelet med 6-1 under tisdagens träning på Kaknäs där Kalle var väldigt aktiv i offensiven.
– Två mål blev det för mig om jag räknade rätt. Det kändes bra och jag har växt in i det mer och mer. Känns stabilt att gå ut och spela med grabbarna, konstaterar Kalle.

Det här var ytterligare en av många träningar med väldigt hög kvalitet…
– Absolut, det har det varit sedan jag kom. Klart att det var lite ringrostigt i början men man kom in i det snabbt för egen del och som lag blir vi bättre och bättre ju mer vi spelar med varandra. 

Hur mycket har träningslägret i Sydafrika betytt för att synka laget?
– För min del har det betytt ganska mycket. Jag har kommit in i gruppen och lärt känna alla både på och utanför planen. Så det har varit perfekt.

Mycket teambuildingaktiviteter blev det med bergsetapper och annat.
– Ja, men när man gick i bergen gick man nog mer in i sig själv där det mest handlade om att man skulle ta sig upp. Men det var roligt att lägret inte bara handlade om fotboll utan att man fick uppleva en annan kultur. Dessutom med bra väder, god mat och bra hotell. 

Men det blev inget besök i hajbur som vissa spelare hade som aktivitet?
– Nej, jag var inte med där. Jag var på Robben Island och fick uppleva hur det var för Nelson Mandela när han satt fängslad där. Men jag såg lite bilder från hajburen och det såg rätt fräckt ut, jag kanske skulle ha valt det istället.

Och nu väntar hyfsat skarpt läge på lördag med genrep mot Brann på Tele2 Arena inför starten av Svenska Cupen…
– Vi har ju inte spelat någon match än och det känns ju lite extra att gå ut och spela match inför supportrarna. Det är en träningsmatch men det ska bli väldigt kul ändå och det är viktigt för oss att komma rätt in i matchspelet. 

En ganska speciell försäsong med endast en träningsmatch innan cupen drar igång.
– Det blir ju lite rakt på sak, om man säger så. Men vi har tränat på bra och håller en hög nivå med bra fart på träningen. Så jag tror att vi är väl förberedda.

Sedan ska en startelva tas ut och det är vass konkurrens i nuläget.
– Så måste det vara i ett förmodat topplag och det är bara bra för oss. Det ska vara svåra beslut för tränarna.

Om vi antar att du startar, skulle du helst ta en plats som 9:a eller 10:a?
– Det spelar egentligen ingen roll. Jag trivs på båda positionerna så får vi se hur vi spelar. Det har funkat bra under träningarna så det hoppas jag att det gör på lördag också.

Avslutningsvis, vad tror du om Brann som motståndare?
– Ett bra lag och kul att det inte är andra svenska lag vi möter på försäsongen. Så det blir en nyttig värdemätare för oss.

15 februari, lördag 15:00Tele2 Arena

DjurgårdenBrann
1-4 (1-3)

Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat