Företag

Erland Tangvik klar för DIF

  • Herrar
  • A-lag
  • 15 feb 2020

Djurgården kontrakterar den 22-årige norske målvakten under 2020.

Norske målvakten Erland Tangvik från Trondheim-klubben Tiller IL anlände för provträning med A-laget ute på Kaknäs veckan innan träningslägret samt åkte även med laget till Sydafrika. Intrycken har varit goda och insatserna så pass övertygande att Erland nu erbjuds ett ettårigt kontrakt med Djurgården.
– Fantastiskt roligt, säger Erland som fick kontakt med DIF via kompisen Aslak Witry.
– Aslak pratade om mig med Bosse (Andersson) som kontaktade mig och bjöd över mig för en veckas provträning. Han berättade att Djurgården behöver en tredjemålvakt och det är i den rollen jag går in nu.

Ser man till Erlands egenskaper beskriver han sig själv på följande sätt.
– Jag är en stor målvakt med bra räckvidd. Bra i luften och med god speluppfattning men jag har också mycket kvar att lära och jag tror att jag kommer att utvecklas bra här.

Erland har tidigare tränat med Ranheim och är som sagt bekant med Aslak Witry sedan tidigare. Nu blir han en del av den norska falangen i laget där även PK Bråtveit och Fredrik Ulvestad återfinns.
– Jag fick god kontakt med Ulvestad och PK direkt under första träningen. Nu har jag haft tid att lära känna hela laget bra och har fått ett fint välkomnande av alla.

Förväntningarna är realistiskt ställda där en stark utveckling i regi av målvaktstränare Nikos Gkoulios är i fokus.
– Jag vet att jag är värvad som tredjemålvakt. Men jag kommer att jobba stenhårt för att utvecklas och att kunna vara redo för spel om möjligheten kommer, summerar Erland. 

Bosse om Erland

Det innebär att målvaktstrojkan är spikad inför säsongen för sportchef Bosse Andersson som hade en lucka att fylla efter att Jacob Widell Zetterström var tvungen att ta en paus från fotbollen.
– Det är tråkigt med Jacob och vi hade planerat för att ha honom med oss i år. Men när vi går in i 2020 så är vi i behov av en tredjekeeper som är med oss hela säsongen i såväl matcher som träning. Med anledning av att vi spelar internationellt kan vi dessutom inte ha en målvakt med dubbel speltillhörighet.
– Så Erland har varit här och spelat med oss under en period och gjort ett bra intryck både som person och spelare. Han har smält in i gruppen på ett bra sätt och är en målvakt som är ambitiös och har goda förutsättningar att utvecklas under sin tid i Djurgården, sammanfattar Bosse.

15 februari, lördag 15:00Tele2 Arena

DjurgårdenBrann
1-4 (1-3)

Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat