"Bara" 1-1 efter domartabbe - matchrapport

• 28 okt 1997

Djurgården måste göra mål nere i Växjö den femte november. Annars blir det divsion I 1998 efter 1-1 på Stockholms Stadion i den första kvalmatchen på Stockholms Stadion. Mycket av eftersnacket kretsade runt Östers kvitteringsmål drygt tio minuter före slutsignalen. Anders Blomqvist attackerade Thor-André Olsen hårt och nickade bollen ur hans händer i en situation där ingen blivit förvånad om domaren dömt frispark för Djurgården. Det hjälpte föga att domaren hade mage att ta på sig målet(!) efter matchen. Djurgår'n började matchen bra och Fredrik Dahlström rullade påpassligt in 1-0. Johan Andersson spelade skadad och tvingades utgå efter en halvtimme men då Peter Langemar och Stefan Alvén gjorde sina kanske allra bästa insatser i DIF-tröjan såg försvarsspelet mycket stabilt ut matchen igenom. Andra halvlekens bästa möjlighet hade Daniel Nannskog som fick på en bra nick som Pål Lundin i Östermålet räddade till hörna. Även Thor-André Olsen svarade för en lika högklassig räddning vid en farlig chans för Öster något senare. Djurgården gjorde en bra match och särskilt försvarspelarna Jon Persson, Alvén och Langemar förtjänar överbetyg. Zoran Stojcevski och Micke Borgqvist hade inte lika lätt att vinna kampen om innermittfältet och hade svårt att få fram vettiga bollar till ständigt farliga Dahlström och Nannskog på topp. Djurgården är på intet sätt uträknade inför returen i Växjö på onsdag men det kommer att krävas en toppinsats om det ska vägen. Laget mot Öster: Olsen - Langemar, Johan Andersson, Alvén - Jon Persson, Borgqvist, Stojcevski, Eskelinen, Marcus Karlsson - Dahlström, Nannskog Byten: (35) Johan Andersson ut - Fred Persson in