Företag

Boostad Bärkroth längtar till derbyt

  • Herrar
  • A-lag
  • 3 okt 2019

”Jag höjer nivån varje vecka”, säger Nicklas Bärkroth som har en uppåtgående formkurva inför söndagens match mot Hammarby.

För en del supportrar är derbyångest och tunga stresspåslag påtagliga realiteteter inför laddade huvudstadsderbyn. Men i Nicklas Bärkroths fall är upplevelsen diametralt motsatt och han kan knappt bärga sig innan det är dags för avspark hemma på ett utsålt Tele2 Arena på söndag.
– Det är klart att de flesta har lite nerver men har man varit med ett antal säsonger som jag så är det bara inspirerande och kul. Det är ju de här matcherna som är allra roligast och det handlar mer om att man vill att matchen ska börja. Man går och längtar till att domaren ska blåsa igång och den känslan har nog alla i laget. Det är därför vi är så bra, vi tycker om det vi gör och på det sättet utvecklas vi varje vecka, säger ”Bärka” som klev fram och satte ett viktigt kvitteringsmål senast mot Östersund.
– Det var roligt att få nätkänning och åka därifrån med tre poäng, så det var en fin känsla.

En bra boost för dig?
– Ja, absolut. Jag tycker att jag har haft en ganska bra period under några veckor nu och det är alltid skönt att få göra ett mål och ta med sig det till nästa match.

Du utmanar mycket och ofta, jag antar att vi kommer att få se mer av det?
– Det är ju därför jag är här och det hör ihop med självförtroendet. Jag känner mig på en bra nivå i spelet och höjer min lägstanivå för varje vecka, så det är kul. Det är ju också en fantastisk miljö att göra det i nu när vi har ett otroligt bra lag. Är man på sidan får man jobba väldigt hårt för att ta sig in i elvan och det gör ju att vi höjer nivån ytterligare på alla spelare i truppen hela tiden.

Hur går tankarna kring derbyt?
– För oss är det ju fyra matcher kvar och på söndag är det den första av de fyra. Det är så klart jättekul med derby och allt intresse runt omkring, men för oss gäller det ju att gå in i den matchen som vid alltid gör. Samma energi som vanligt även om den biten kommer lite gratis i de allra största matcherna, så det är ju en positiv skillnad. Men annars är det en fotbollsmatch på 90 minuter och det är det vi siktar in oss på.

Hur ser du på Hammarby som motståndare? 
– Det är bara att titta på deras statistik. Ett otroligt skickligt offensivt lag som gör väldigt mycket mål och sprider ut sina mål på många spelare. Där är de starka men samtidigt är vi ett av de två lag som har släppt in minst mål, även om Malmö har ett mindre. Vi är ruggigt starka defensivt så det blir spännande på söndag och förhoppningsvis tar vi hem en skön trea i guldracet.

Får ni en extra trygghet i att vara i serieledning och inte behöva jaga?
– Nja, tryggheten ligger ju i att vi bevisligen är ett ruskigt bra lag och att vi vinner mycket fotbollsmatcher och förlorar få. Det är ju den tryggheten man får i och med tabellplaceringen och det är klart att vi tar med oss det in i matchen. Spelar som vi kan och på den nivån vi har gjort under en lång period så kommer vi att få ett bra resultat. 

6 oktober, söndag 15:00Tele2 Arena

DjurgårdenHammarby IF
1-2 (0-0)

Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat