Företag

"Självförtroendet är på topp"

  • Herrar
  • A-lag
  • 3 okt 2019

Jonathan Ring hoppas kunna bidra med nya poäng i söndagens derby mot Hammarby.

Med tretton poäng (7 mål och 6 assist) är Jonathan Ring poängbäst i DIF tillsammans med Buya Turay (11 mål och 2 assist) i årets allsvenska. Skön statistik att ha i ryggen inför söndagens väntande drabbning när Hammarby gästar Tele2 Arena i ett derby som blir extremt betydelsefullt på ett flertal olika plan.
– En både rolig och viktig match med mycket folk på läktaren, så det ser jag verkligen fram emot. Vi har en bra känsla i laget just nu och har vunnit fyra raka matcher. Självförtroendet är på topp även om vi kanske inte spelat våra bästa matcher nu i de senaste omgångarna. Men vi mår bra som lag och kommer att komma väl förberedda till derbyt, konstaterar ”Ringen”.

Finns det en lugnande effekt i att gå in i matchen med serieledning och sex poängs försprång på Hammarby som krockkudde?
– Det är klart att det är bättre att leda serien än att jaga bakom. Det är något vi föredrar, vi har hanterat det bra hittills och kommer att fortsätta med det.

Hur ser formkurvan ut för egen del?
– Formen känns god. Det har rullat på bra nu på sistone och jag hoppas att jag kan fortsätta att hjälpa laget genom att bidra med poäng och bra spel.

Tankar kring Hammarby som motståndare?
– De är bra framåt men släpper in ganska mycket mål också, så det är något vi måste utnyttja. Det gäller att vi spelar vårt spel och håller i bollen mycket . Vi har haft högt bollinnehav i de flesta matcherna så vi ska se till att ha det mot Bajen också. Då kommer de att få det jobbigt.

Vilken typ av ytor vill ni söka mot dem?
– Vi kommer att kolla på det nu under de närmaste dagarna. Men om vi håller i bollen och låter dem jaga så kommer de att bli frustrerade och då kommer det att öppnas upp ytor. Vi kommer att göra matchanalysen av motståndarna under de närmaste dagarna

Känns det lite extra inför matcher av den här digniteten?
–  Det tycker jag inte. Det är klart att man kan vara lite spänd precis innan matchen men det är så det ska vara för då tar man matchen på största möjliga allvar. 

Ser man till derbystatistiken är det jämnt skägg sett till resultaten i de fem senaste mötena lagen emellan. Ett tecken på att vi får se en jämn och tät match på söndag?
– Sånt där är inget jag tänker på alls utan jag kommer bara att gå ut och spela och njuta av matchen, summerar Jonathan.

6 oktober, söndag 15:00Tele2 Arena

DjurgårdenHammarby IF
1-2 (0-0)

Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat