Företag

Inför Djurgården - Hammarby

  • Herrar
  • A-lag
  • 5 okt 2019

Extremt laddat derby väntar på söndag när Hammarby gästar Tele2 Arena.

Djurgården - Hammarby
Söndag 6 oktober 15.00, Tele2 Arena  Truppstatus

Inaktuella inför match:
Erik Berg 
Jacob Widell Zetterström 
Jonathan Augustinsson

Fysteamet om läget i truppen:
– Truppen mår i dagsläget (fredag) bra. Vi har fortfarande långtidsskadade Erik Berg och Jacob Widell Zetterström borta men alla övriga är aktuella för att vara med i matchen.

Drabbas av avstängning vid gult kort: Astrit Ajdarevic, Marcus Danielson, Jonathan Ring, Fredrik Ulvestad

Spaningar 

  • En match som förutom derbyladdningen även kommer att ha en mycket stor inverkan på förutsättningarna i toppstridens avgörande. Både adrenalin och kyla kommer att krävas.
  • Fyra DIF-spelare på två gula kort inför den avslutande omgångarna i en match där det inte går att hålla igen. Domarnivån blir viktig för utfallet.
  • Buya eller Kujovic på topp - eventuellt båda två? Hur formerar Kim och Tolle offensiven i derbyt?

Tränarkollen

Thomas Lagerlöf inför matchen:
– Det är ett väldigt kul, spännande och intensivt möte mot en bra motståndare som väntar. Men även vi är ett bra lag så det blir nog en öppen tillställning. Vi vet i alla fall att vi är tillräckligt bra för att kunna slå Hammarby, berättar Tolle som inte känner någon press trots haussen runt tabelläge och medaljer.
– Vi hade ju en ambition när serien startade att vid skulle vara med och ha ett häng på Europa-platserna när vi gick in i de sista fem omgångarna. Det har vi ju definitivt nu och har hellre det läge som vi har nu än att som i Hammarbys fall vara ett antal poäng efter. Så det är bara kul att det är placeringar och medaljer på spel, en extra krydda till derbyt.

Om Hammarby

  • Har seriens kanske vassaste offensiv som nu ställs mot allsvenskans kanske starkaste defensiv. 
  • Inga avstängda spelare inför derbyt.
  • Jämn resultatfördelning i de fem senaste mötena lagen emellan med två segrar var och ett kryss. 

Thomas Lagerlöf om Hammarby:
 – Vi vet vad Hammarby är bra på. De spelar i ett högt tempo och är väldigt bra offensivt, så det krävs att vi hanterar det. Men vi vet också vad vi är bra på och kan sätta vårt presspel tidigt så att vi inte behöver försvara för lågt för länge. Detta samtidigt som vi ska klara av att hota deras lag och tvinga dem tillbaka på sista tredjedelen där de inte är lika bekväma som på den offensiva tredjedelen, säger Tolle som räknar med en fartfylld start på söndag. 
– Derbyn brukar ju normalt sett starta i ett högt tempo och det vill vi gärna bidra till. Vi vill ju inte att de ska vara på vår planhalva första kvarten som de gärna vill, utan vi håller oss hellre på deras planhalva. Men att det blir högt tempo från start är jag helt övertygad om.


Visas på C More - klicka här för att beställa matchen

6 oktober, söndag 15:00Tele2 Arena

DjurgårdenHammarby IF
1-2 (0-0)

Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat