Företag

”Vi gör det tillsammans”

  • Herrar
  • A-lag
  • 4 okt 2019

Tommi Vaiho avböjer gärna beröm för egen del inför derbyt utan hyllar hellre kollektivet där alla i truppen är delaktiga i de goda resultaten.

Efter en serie matcher där Djurgården och Tommi Vaiho med några få undantag har spikat igen bakåt är humöret gott och självförtroendet grundmurat hos DIF:s karismatiske keeper. Något som i och för sig brukar vara ett normaltillstånd hos Vaiho som befinner sig mitt inne i sitt sedvanliga lugn inför det flitigt uppsnackade derbyt på söndag.
– Känslan är god. Vi har haft bra resultat i september fram till nu så det känns fint inför matchen, konstaterar han.

Det har ändå blivit ett par tightare segrar mot slutet, hur ser du på det?
– Jo, det har det blivit, men vi har haft full kontroll på dem, tycker jag. Vi har vunnit matcherna och gjort det rättvist. Så det har inte varit något snack om den saken och även om vi inte kommer upp i nivå senast mot Östersund är vi starka och vinner den matchen också. Falkenberg hemma var samma sak, vi kör över dem i 90 minuter och vinner - även om det bara blev 1-0.

Du har radat upp en mängd fina insatser för egen del…
– Det är laget som har gjort fina resultat. Vi gör det tillsammans hela tiden, alla inräknade, och det har vi gjort sedan i januari. Så det är bara att fortsätta jobba ihop så kommer det förhoppningsvis fortsätta med bra resultat.

Nu väntar Hammarby. Du kanske får en del att göra med tanke på att de är rätt offensiva?
– Ja, det är de väl men gör vi de vi pratar om och kommer upp i en bra nivå så kommer vi att göra en bra laginsats och få ett bra resultat med oss. 

Du är inte den nervösa typen direkt, antar att läget är oförändrat?
– Ja, det är väl ingen ide att gå runt och tänka på massa saker i onödan. Även om det kommer mycket folk och det är ett derby så är det en match av 30. Så det är bara att gå ut och ha roligt.

Slutligen, det blir inte T-bana till matchen längre?
– Nej, sen jag tog körkort så blir det faktiskt bil till matcherna numera. Jag har blivit en bilgubbe, summerar Vaiho.

6 oktober, söndag 15:00Tele2 Arena

DjurgårdenHammarby IF
1-2 (0-0)

Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat