Företag

Elliot Käck redo för Mjällby

  • Herrar
  • A-lag
  • 6 mars 2020

"Vi måste höja oss några snäpp på lördag", konstaterar Elliot som är tillbaka i träning igen efter en veckas sjukdom.

Efter ett gruppspel där det gått lite grus i DIF-maskineriet krävs det nu en trepoängare mot Mjällby på lördag för att säkra avancemanget. För Elliot Käcks del fick han uppleva måndagens match mot Sandviken framför tv:n men nu är han helt kurant och tränade för fullt igen under torsdagen.
– Det är bättre nu, jag har haft feber och varit allmänt förkyld. Men det var febern som hängde i länge, över en vecka, men nu ska den vara helt borta. Det har varit väldigt tufft och familjen var sjuk samtidigt så det underlättade inte läget direkt.

Men nu var det full fart på träningen, kändes det okej?
– Det är klart att det är första träningen på ett tag, så det tar ett tag innan man hittar andan. Men det kändes bättre än förväntat.

Du och Emmanuel Banda hade ett fint samarbete i gula laget där du assisterade till hans två mål i ett i övrigt ganska målsnålt tvåmålsspel.
– Ja, en bra start och roligt att spela med honom. 

…och roligt med en avgörande match mot Mjällby på lördag. Hur ser du på den?
– Vi måste höja oss några snäpp från de matcher vi har spelat. Vi har inte alls kommit upp i nivå och har inte sett ut som vi gjorde förra året. Så vi måste ta oss i kragen och hitta rätt med jobbet och vilka ytor vi ska täcka i försvarsspelet. Vi börjar där.

Vad innebär Marcus Danielsons sorti för defensiven?
– Det är klart att det betyder en del. En bärande spelare och en lagkapten så det tar väl ett tag att hitta rätt i det. Men vi har bra spelare som ska kunna ersätta honom.

Hur blir det att spela mot förre lagkompisen Besard Sabovic som har varit inblandad mycket framåt för Mjällby?
– Jag har inte full koll på exakt hur de ställer upp än, vi har genomgång av Mjällby på fredag.  Besard är ju en jätteduktig spelare och jag tror att han har stora möjligheter att få sitt ordentliga genombrott i år. Han har grymma kvaliteter så vi får se upp med honom. Men han kommer inte att slå mig i speed i alla fall, avrundar Elliot.

7 mars, lördag 14:30Tele2 Arena

DjurgårdenMjällby AIF
1-2 (1-1)

Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat