Företag

DIF PA17 klara för slutspel i P17 Allsvenskan

  • Ungdom
  • U17
  • Ungdom
  • Akademi
  • 26 okt 2022

Efter att ha kört över AIK med 7-2 i lördags väntar dubbla semifinaler mot Malmö FF med start på söndag på Stora Essingens IP.

Utgångsläget var gynnsamt för DIF PA17 inför den sista omgången i P17 Allsvenskan Norra. En poäng mot AIK i lördagens match på Kaknäs räckte för att som tabelltvåa säkra en semifinalplats, men det skulle bli betydligt mer än så. Efter en rejäl derby-urladdning stannade slutsiffrorna på 7-2 och därmed kan laget förbereda sig på en kommande semifinal mot MFF i helgen.

En skön och viktig seger, enligt DIF PA17-tränare Ernesto Rubio Sivodedov
– Vi gör en riktigt bra match och visade både motivation och kvalitet. Sedan var det ju så att AIK prioriterade sin P19-match, så det var väl minst fyra spelare som hade kunnat spela, eftersom de inte hade något mer än äran att spela för i P17-allsvenskan. Så det blev den stora skillnaden - vi hade allt att slåss för och hade det starkaste laget vi kunde sätta på planen av de som var tillgängliga, samtidigt som deras enda motivation var att förstöra för oss, förklarar Ernesto som därmed fick uppleva omvända förhållanden jämfört med när lagen möttes i sista seriematchen förra året.
– Det fanns ju en viss revanschlusta inblandad om man tittar tillbaka ett år i tiden, då vi också möttes under liknande förutsättningar i sista matchen i serien. Vid det tillfället ledde vi serien, och då fanns det inget slutspel, så oavgjort mot AIK skulle räcka till serieseger för oss, de låg tvåa och behövde vinna. Det var ju som en final men vi hade nio spelare och fyra ledare sjuka, bland annat jag själv. Så det blev ingen riktig kamp på det sättet, utan de som var på plats krigade på och gjorde sitt bästa men förlorade mot ett väldigt bra AIK. Jag vill ju ändå tro att vi hade tagit det där om vi hade haft alla på plats, för vi var ju suveräna det året och ledde serien 90 procent av tiden.
– Så i år var det lite av en revansch att slå AIK i sista när vi behövde prestera och klara målet att komma topp 2. Sedan att det blev 7-2 är ju extra kul. Jag sa det till killarna i halvtid att för dem så blir det här ju en historisk match i deras liv. Ju äldre de blir desto mer betyder de här matcherna och att leda med sådana siffror i P17-allsvenskan, i en avgörande match mot den stora antagonisten, blir ju historia för dem. Så de fick uppleva sin kanske bästa och finaste match och vi fortsatte att köra över AIK i andra halvlek. Alla var supertaggade hela vägen och då blev det en stor skillnad.

Nu närmast väntar semifinaler mot Malmö FF och Ernesto hoppas att energin från derbysegern kan användas då.
– Om vi tar med oss den känslan in i semifinalerna mot Malmö, vilket säkerligen blir tuffare, så kanske vi kan fortsätta att göra något som också blir historiskt för killarna. Vi ska slåss om att spela final och slåss om guldet. Det är ju det som är målet nu när vi möter Malmö i ett dubbelmöte där vi börjar hemma på Kaknäs på söndag vid 14.00. Sedan möter vi dem borta veckan efter. Så det vore kul om vi hade lite Djurgårdare på plats som vill komma och stötta oss på Stora Essingens IP på söndag, berättar Ernesto som dock poängterar att det är tufft motstånd som väntar.
– Malmö har ju under säsongen varit suveräna serieledare hela året med hyfsad marginal. Sedan kan det ju vara olika faktorer som gjorde att de tappade lite fart i slutet, vi landade ungefär på samma poäng som dem till slut. Men som nu i senaste matchen saknade de kanske fem 06:or som är iväg och spelar med svenska P16-landslaget. Vi har ju en landslagsspelare i Isak Alemayehu och de har fem stycken, vilket säger en del om hur pass starka de är.

Hammarby - Elfsborg möts i den andra semifinalen.

Senaste nyheter

Relaterat