Företag

Mer information inför det extra årsmötet den 6 december

  • Föreningen
  • 6 dec 2022

Styrelsens ordförande, Lars-Erik Sjöberg, ger mer information inför det extra årsmötet den 6 december.

I måndags publicerade vi nyheten om att styrelsen kallar till extra årsmöte den 6 december för att behandla frågan om att överföra (överlåta) Djurgårdens damlag (endast representationslaget) till Djurgårdens Elitfotboll AB per den 1 januari 2023.

Djurgårdens medlemmar har efter det efterfrågat ett förtydligande i frågan, vilket kommer här nedan, samt i den intervju med Djurgården Fotbolls ordförande Lars-Erik Sjöberg som du kan se i spelaren ovan.

Förtydligande:
Verksamheten i Djurgården Fotboll är främst organiserad i tre juridiska enheter: Djurgårdens IF Fotbollförening (ungdom, dam, medlemmar mm), Djurgårdens Elitfotboll AB (herrlaget mm) och Djurgårdens Fotboll Försäljning AB (företagsförsäljning). Föreningen äger Djurgårdens Elitfotboll AB till 100 procent som i sin tur äger Djurgårdens Fotboll Försäljning AB till 100 procent.

Herrlaget ligger sedan 2006 i idrottsaktiebolaget, Djurgårdens Elitfotboll AB, efter beslut på årsmöte. Stadgarna i föreningen och bolagsordningen i Djurgårdens Elitfotboll AB är sedan dess anpassade så att elitverksamhet kan bedrivas i Djurgårdens Elitfotboll AB. Styrelsen föreslår nu att även damlaget ska ligga i Djurgårdens Elitfotboll AB, dvs spelrätten i OBOS Damallsvenskan och spelarkontrakten flyttas från föreningen till Djurgårdens Elitfotboll AB.

Styrelsen anser att det är rimligt och av symbolisk betydelse att båda representationslagen finns i samma juridiska enhet. En sådan upplåtelse/överföring kräver ett beslut av medlemmarna på ett årsmöte. Därefter krävs dessutom ett godkännande av Svenska Fotbollförbundet. Administrativt är det lämpligast att genomföra detta vid ett årsskifte, därav behovet av ett extra årsmöte nu i december. I övrigt kan nämnas att budgeten i Djurgården Fotboll är samlad, dvs alla enheter budgeteras tillsammans oavsett var de juridiskt ligger.

Inför årsmötet:
Som medlem i Djurgården Fotboll är du röstberättigad om du är myndig, d.v.s. minst 18 år gammal.

När: Den 6 december 2022 klockan 18:00.
Var: Aulan på Gymnastik- och idrottshögskolan, Lidingövägen 1.

Varmt välkommen!

Senaste nyheter

Relaterat