Företag

Förlust mot starkt Rosengård

  • Damer
  • A-lag
  • 10 maj 2024

Det blev en alltför tuff utmaning på Malmö IP för Djurgården som kämpade hårt men fick se sig besegrade av ett formstarkt FC Rosengård med 3-0.

Laget

Djurgården mönstrade följande elva på Malmö IP:

Elvira Björklund
Alexsandra Lobanova, Matilda Plan (k), Beata Kollmats, Ebba Hed
Sessy Åsland, Nellie Lilja
Tove Almqvist, Shinomi Koyama, Lucia Duras
Ana Teles

Katelin Talbert, StinaLisa Johansson, Flavine Mawete, Sara Lilja Vidlund, Zara Jönsson, Louise Hvarfner och Olivia Ländin Sjöblom var de spelare som inte var tillgängliga för matchtruppen.

Första halvlek

Att ta sig an FC Rosengård på bortaplan är som alltid en tuff utmaning och denna gång var det dessutom en formtoppad upplaga som inlett med fyra raka segrar och 17-2 i målskillnad.

Men även Djurgården kom till Malmö IP med en fin säsongsinledning i ryggen bestående av fyra starka prestationer på rad, som med lite mer flyt med marginalerna hade inneburit fler än de sju poäng som fanns i resultatkolumnen.

Väderleken bjöd på trivsamt vårväder inför avspark och vissa förhoppningar fanns ändå om att kunna upprepa fjolårets fina resultat mot Rosengård då det blev fyra poäng på de två matcherna.
Matchinledning gav dock en tydlig indikation om uppgiftens svårighet med tre bra chanser omgående för hemmalaget. En intensiv anstormning från Rosengård, fast med fem minuter spelade åt sig DIF tillbaka i matchen under några minuter och Shinomi Koyama testade Eartha Cummings med ett distansskott.

I åttonde minuten osade det dock katt igen när Mai Kadowaki sköt strax utanför. Även Olivia Schough var nära med ett skott decimetrar över och Rosengård visade prov på sin offensiva spets.
Nästa läge fick Momoko Tanikawa som var på väg igenom och det var med hjärtat i halsgropen man kunde konstatera att det ännu var 0-0 med kvarten spelad.

Men Djurgården hade också fina framstötar och nosade på heta lägen ett antal gånger. Riktigt farligt blev det när Matilda Plan fick utrymme på en hörna, avslutet satt dessvärre  inte inom målramen.
Det gjorde inte heller Sofie Bredgaards avslut i 21:a minuten när hon vände upp snabbt i boxen och nollan var fortsatt intakt så långt. Minuten efter kom ett onödigt bolltapp som gav Kadowaki läge på nytt, men Elvira Björklund kom ut och avstyrde skickligt.

Rosengårds intensiva presspel ställde till det i uppspelsfasen för Djurgården och till slut skulle Rosengård få in bollen i nät. Ständiga orosmomentet Momoko Tanikawa fick utrymme i boxen och sköt otagbart in 1-0.

Inte särskilt oväntat sett till matchbilden och bara att börja jaga kvittering. Med halvtimmen fick Djurgården också lite mer bollinnehav och började leta vägar framåt.

I 34:e minuten kom ett fint omställningsläge som gav Tove Almqvist utrymme i djupled, skottet smet tyvärr metern utanför. Rosengårds anstormning bedarrade något under sista kvarten fast i 41:a minuten skulle ändå 2-0 komma när Caroline Seger fick ett inspel i boxen och tryckte in bollen.

En brantare uppförsbacke att forcera och lyckligtvis stannade det vid ett tvåmålsunderläge när Mai Kadowaki sedan fick en gratischans i slutminuterna och sköt utanför.
Strax efter blåste domare Isabelle Svensson av halvleken och Djurgården fick möjlighet att ta paus, samla ihop laget och hitta en väg tillbaka in i matchen.

Andra halvlek

Det blev ett byte i halvtid där Ina Vårhus klev in medan Beata Kollmats lämnade plats. I övrigt var det mesta sig likt där Rosengård fick ett farligt nickläge omedelbart då Olivia Holdt skallade precis utanför stolpen.
Rosengård tryckte på för att utöka och Djurgården fick försvara sig. Nya lägen uppstod för hemmalaget och till slut kom också ett mål när Olivia Holdt fick skottläge i boxen och satte 3-0.

Riktigt kärvt utgångsläge således men inget mer att göra än att kavla upp och gå för reducering. Djurgården gick också för det, flyttade fram positionerna och hade en hyfsat farlig frispark med timmen spelad.

Men det gick inte att tumma på fokus i defensiven där Ria Öling tvingade Elvira Björklund till en ny räddning kort därefter.
Annars var det generellt sett mer DIF som hade en hel del bollinnehav nu medan Rosengård sjönk lägre och bevakade ledningen. I 68:e minuten var det sedan dags för byte när Sura Yekka kom in medan Ana Teles tackade för sig.

En förändring som innebar att Alexsandra Lobanova klev upp i offensiven och Djurgården jagade på efter nätkänning men hade svårt att nå fram till riktigt vassa chanser. Lobanova jobbade sig dock fram till ett bra skottläge, avslutet gick dessvärre rakt i nyporna på Cummings.

Kvarten återstod och DIF hade regelrätt tryck nu och spelade runt i jakt på öppningar. Nya byten med ungdomlig touch följde där Meja Staffansson och Elin Westlund byttes in medan Alexsandra Lobanova och Tove Almqvist lämnade.

Minuterna tickade iväg fort och skulle Djurgården ha någon möjlighet krävdes ett snabbt mål för att få kontakt. Närmast kom emellertid Rosengård med ett flackt vänsterinlägg där Ina Vårhus stod för ett fint försvarsarbete och höll undan två framrusande FCR-spelare.
Elvira Björklund fick även plocka ett nytt avslut från Holdt strax efter och DIF försökte forcera mot slutet men kunde inte bryta sig igenom den tighta hemmadefensiven.

Ett sista inhopp kom i 87:e minuten när Agnes Hedman klev in och mycket mer ån så fanns inte att rapportera om under slutfasen som inkluderade två tilläggsminuter.

Därmed får Djurgården återvända hem till Stockholm efter en hård arbetsinsats utan poäng i en match där ett starkt och framåtlutat Rosengård vann rättvist.

Inget att gräva ner sig för utan bara att snabbt ladda om inför nästa utmaning. Det är tätt på given i spelschemat och närmast väntar hemmamatch redan på måndag då Vittsjö gästar Stockholms Stadion med avspark 19.00.
Var på plats då, biljett köper du här.

 

10 maj, fredag 18:00Malmö IP

FC RosengårdDjurgården
3-0 (2-0)

  • MålskyttarMomoko Tanikawa 25'Caroline Seger 42'Olivia Holdt 52'
  • Gula kortSessy Åsland
  • Domare Isabelle Svensson
  • Publik 718 (Malmö IP)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat