BP slog ut DIF

• 12 okt 1999

Djurgården har spelat färdigt i Svenska Cupen.

Brommapojkarna blev för svåra i den fjärde omgången och vann med 1-0 (0-0) på Grimsta inför 650 åskådare. Målet kom, som så många gånger tidigare, i den sista spelminuten och var resultatet av en vänsterhörna där rödsvarta BP var betydligt hungrigare än Djurgårdens försvar.

Man brukar skylla på att motivation slår klass i sådana här sammanhang men Djurgårdens spel var i alla fall aldrig i närheten av någon allsvensk klass. I första halvlek blev laget till och med avblåst för ett felaktigt inkast.

På vissa håll var bristen på motivation tydlig och hos andra är självförtoendet fastkört i botten. Djurgården saknade endast Markus Karlsson (vilade på grund av avstängning i nästa match) och Peo Eriksson-Ohlsson (sjuk).

Jones Asare fick Djurgårdens bästa möjlighet ett par minuter före slutet. Innhopparen Joel Riddez tog sig förbi BP:s högerback Per Millquist och spelade bollen snett bakåt efter marken. Asare var helt ren men hann inte pressa ner skottet som for iväg ett par meter ovanför ribban.

På läktaren satt Djurgårdens nya målvaktslöfte, 19-årige Dembo Touray från Gambia, och trotsade kylan i endast t-shirt och jeansskjorta på överkroppen. Hans 195 centimeter hade säkert varit till användning i matchens sista minut då BP:s Ola Larsson tryckte in segeremålet.

Laget: Andersen - Rasck, Alvén, Samuelsson, Henriksson - Jon Persson, Borgqvist, Pehrsson - Touma, Dahlström, Wowoah Byten: (45) Jon Persson ut - Jones in, (55) Touma ut - Riddez in, (75) Wowoah ut - Stojcevski in
Varningar: Dahlström (79)

13 oktober, onsdag 19:00Grimsta IP