Företag

Inför Sandviken - Djurgården

  • Herrar
  • A-lag
  • 22 aug 2023

Mycket viktig kvalmatch på onsdag då en plats i Svenska Cupens gruppspel ligger i potten.

SANDVIKENS IF - DJURGÅRDEN

Onsdag 23 augusti klockan 18:00, Jernvallen
Biljett köper du här


Truppstatus

– Lucas Bergvall, Carlos Moros Gracia, Oskar Fallenius, Elliot Käck, André Picornell, Joel Asoro och Pierre Neurath Bengtsson är de spelare som inte är tillgängliga för truppen, meddelar Djurgårdens naprapat Kalle Barrling.

Spaningar

  • Stabil prestation och skön tillbakastuds mot MFF med en poäng med hem i bagaget ger en boost för laget.
  • Kort återhämtningsperiod, med avspark redan på onsdag, något som bäddar för rotation i elvan?
  • Knepig match med en betydelsefull plats i Svenska Cupens gruppspel i potten mot ett svårspelat Sandviken som toppar Ettan Norra.
  • Thomas Lagerlöf och Hugo Berggren coachar laget i och med att Kim Bergstrand inte finns tillgänglig av personliga skäl.
 

Tränarkollen

Tomas Lagerlöf inför matchen:
– Det är ju ett topplag i division 1 så vi har i princip fått den tuffaste lottningen man kan få i Svenska Cupen. Vi har pratat om det grundligt med spelarna och på den tiden som jag och Kim tränade Sirius i division 1 och Superettan, så avverkade vi en mängd allsvenska storlag i cupen. Ett bra division 1-lag tar ett allsvenskt lag som bara ställer ena foten på planen. Vi har stor respekt för Sandviken som är ett väldigt bra lag och leder Ettan Norra, säger ”Tolle” som tar ut laget därefter.
– Vi kommer att matcha för att kliva ut med ett slagkraftigt lag på onsdag. Sedan är det alltid någon spelare som är lite mer sliten och någon annan som har gjort det väldigt bra i träning och som förtjänar att få chansen. Så vi kommer att ställa upp med det bästa vi har för att kunna prestera på kort och på lång sikt - och att som nu spela två matcher i veckan ska inte vara någon större fara fysiskt, sedan återgår det ju till en match i veckan. 

Om Sandvikens IF

  • Toppar tabellen i Ettan Norra med 41 poäng på 18 omgångar.
  • Är även seriens målfarligaste lag med 48 gjorda mål, flest har kommit från John Junior Igbarumah (bilden ovan) som toppar skytteligan med 13 gjorda mål.
  • Fd DIF P19-anfallaren Alexandar Mutic har rekryterats från Motala och hittat nätet omgående.

Thomas Lagerlöf om Sandviken
– Det är ett spelskickligt fotbollslag som driver i stort sett alla sina matcher. De har skickliga offensiva spelare och några som sticker ut lite extra är framför allt John Junior, som bland annat varit i Sirius, och Alexandar Mutic, som har en Djurgårdsbakgrund. Mutic kom till Sandviken nyligen från Motala och har fått en fin start och gjort mål omgående i sina första matcher.
– Så totalt sett ett lag som ser ut lite som Malmö FF gör i Allsvenskan, de har väldigt mycket spelare högt upp i planen och står mer eller mindre på motståndarna. Så vi är förberedda på att vi kan hamna där emellanåt, men vi ska försöka undvika att Sandviken är där för mycket, för de är väldigt bekväma med den typen av spel som de har varje vecka.

Matchen visas på TV4 Play.

Senaste nyheter

Relaterat