Företag

Pierre Fondin fortsätter som huvudtränare

  • Damer
  • A-lag
  • 8 nov 2019

Pierre kommer att leda DIF Dam under de kommande två åren tillsammans med assisterande tränare August Fors.

Med ett säkrat kontrakt och fortsatt spel i OBOS Damallsvenskan tar sig nu Pierre Fondin an en fortsättning av tränaruppdraget för DIF Dam under de kommande två åren tillsammans med assisterande tränare August Fors.

Pierre anlände i somras med uppgiften att säkra fortsatt allsvenskt spel och nu får han lite längre startsträcka och mer tid på sig att sätta sin prägel på laget inför 2020.
– Det är klart att det var lite speciellt att komma in i det läget som jag gjorde, när man bara ska få ihop de poäng som krävs. Men förhoppningsvis finns det mycket mer att hämta från den fotboll som vi vill spela, säger Pierre som var glad över att få förlängning av kontraktet.
– Det känns väldigt roligt. Kul att få fortsatt förtroende i en så fin och anrik förening som Djurgården.

Närmast handlar det om att påbörja bygget inför en säsong där förutsättningarna ska skapas för en stabil sportslig grund. 
– Just nu är vi inne i ett tidigt skede i och med att vi blev klara så pass sent. Vi ligger lite efter i några delar med spelarrekrytering, nya kontrakt och liknande. Så nu är det full fart och vi får se vilka vi kan förlänga med och vilka vi kan få hit. Det blir en hektisk period där vi får göra ett grundligt arbete, berättar Pierre som nu har en ny sportchef på plats i form av Jean Balawo.
– Där blir det ju viktigt med vår kommunikation om hur vi går vidare från det året som har varit. Vad som inte har varit helt rätt och vad vi kan göra bättre till nästa år. Det är en process som startat och vi lär känna varandra just nu. Men det har börjat bra och förhoppningsvis blir det ett framgångsrikt samarbete.

Vilken blårandig fotboll vi får se återstår att se men för Pierres del tar han gärna med sig mycket från den spelstilen med mycket bollinnehav som han praktiserade i Växjö DFF innan han kom till DIF. 
– Spelsystem är ju helt beroende av vilka spelare som vi kan få hit och vilka som kommer att stanna. Men det är klart att jag vill att vi har mycket boll och det hoppas jag att vi kan få se nästa år om vi har rätt spelarmaterial för det, summerar Pierre. 

Senaste nyheter

Relaterat