Företag

Djurgården förlänger kontraktet med Rasmus Schüller

  • Herrar
  • A-lag
  • 8 jan 2022

Mittfältskuggen som debuterade i Djurgården under säsongen 2021 har nu förlängt kontraktet till och med säsongen 2025.

Rasmus Schüller kom till Djurgården från HJK Helsingfors inför säsongen 2021 och han blev omedelbart en mittfältskugge som passade perfekt in i lagbygget. Han har på kort tid satt ett stort avtryck i DIF och det blev 26 allsvenska matcher under debutsäsongen. Under sommaren spelade han även EM för Finland, och därtill ett flertal kvalmatcher där han har radat upp fina insatser.

Vi är därför väldigt glada och stolta över att Rasmus Schüller och Djurgården har kommit överens om ett kontrakt som sträcker sig till och med 2025.
– Det var ett lätt beslut för mig. Jag trivs jättebra i den här miljön, med föreningen och människorna runt den, helheten. Jag älskar att spela för Djurgården och jag trivs väldigt bra här i Stockholm. Jag älskar mina lagkamrater och ledarstaben. Jag trivs helt enkelt otroligt bra och det känns roligt att vara här i många år till, inleder Rasmus i intervjun som du ser i sin helhet i spelaren ovan.

Bosse Andersson om kontraktsförlängningen

Sportchef Bosse Andersson ser flera viktiga egenskaper hos Rasmus, både som fotbollsspelare och som person.
– Rasmus kom till oss inför 2021 som en ganska okänd spelare i ett läge där vi hade några frågetecken kring mittfältet inför säsongen, och han slog alla förväntningar. Han har tagit ett stort ansvar såväl på som utanför planen och han är en viktigt ryggrad och ledare i laget, med höga ambitioner i Djurgården.

Hur har dialogen gått till?
– Vi hade en diskussion i slutet av förra säsongen där han kom till mig och ärligt sa att "Bosse, jag har aldrig trivts så bra i en klubb som jag gör i Djurgården. Jag har verkligen hittat hem". Det är klart att det känns väldigt fint att höra, och vi båda ville se en långsiktighet i Djurgården vilket resulterade i det här kontraktet. Jag tror att kontinuitet är viktigt, och känner spelarna trygghet tror jag dom presterar bättre. Han är en fantastisk spelare som fortsatt ska ta stort ansvar både på och utanför planen.

Se intervjun med Rasmus Schüller längst upp i artikeln.

Senaste nyheter

Relaterat