Företag

Motståndarlagen i Conference League är klara

  • Herrar
  • A-lag
  • 26 aug 2022

Djurgården tar sig an Gent, Molde och Shamrock Rovers i det kommande gruppspelet.

Efter den gastkramande rysaren nere i Nicosia där avancemanget i Conference League säkrades är det nu dags för Djurgården att gå in i gruppspelet. Under fredagen skedde lottningen och för Djurgårdens del väntar dubbla möten hemma och borta mot bellgiska Gent, norska Molde och irländska Shamrock Rovers.

Sportchef Bosse Andersson om lottningen:
– Vi är nöjda och det är en kul lottning såväl sportsligt som intressemässigt med bra resemöjligheter för supportrarna. Mode och Gent är bra lag och Shamrock Rovers känner vi ju till sedan tidigare. Vi har härliga minnen från Dubllin när vi var där och spelade 2002. 

Lagkapten Magnus Eriksson (som spelat i Gent) om lottningen:
– En grym lottning. Sportsligt bra och kul att få åka tillbaka till en välbekant stad som jag spelat i förut. Så överlag en kanonlottning med goda möjligheter om vi gör jobbet,

Matcherna kommer att spelas på torsdagar med matchstart antingen 18.45 eller 21.00 och spelordningen kommer att presenteras senast kl. 12.00 på lördag.
Gruppsegrarna går sedan vidare direkt till åttondelsfinal med dubbla matcher hemma och borta. Grupptvåorna går vidare till playoff mot de åtta lag som slutar trea i Europa League-gruppspelet.
Utförlig information om turneringens utformande hittar du här.

Information kring biljetter till våra hemmamatcher kommer att komma inom kort på dif.se.

Matchdagar för gruppspelet:
Matchdag 1: 8 september 2022
Matchdag 2: 15 september 2022
Matchdag 3: 6 oktober 2022
Matchdag 4: 13 oktober 2022
Matchdag 5: 27 oktober 2022
Matchdag 6: 3 november 2022

Senaste nyheter

Relaterat